Open / sluit het menu
Online Stemtool

Digitaal stemmen bij de Branchevereniging van Bibliotheken

Openbare bibliotheken maken onze samenleving rijker. De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) faciliteert haar leden hierbij. Dit doen ze door belangenbehartiging, vormgeven van goed werkgeverschap, en het organiseren van dialoog en kennisuitwisseling.

De Vereniging van Openbare Bibliotheken in Nederland maakt gebruik van OnlineStemtool om de leden de mogelijkheid te bieden om eenvoudig digitaal te stemmen tijdens de Algemene Ledenvergadering. Alle leden van de VOB ontvangen voor de vergadering een unieke stemcode en kunnen op de stemwebsite hun (gewogen) stem anoniem uitbrengen. Na het sluiten van de vergadering is het rapport met het stemresultaat direct online beschikbaar.

Onlangs is er bijvoorbeeld door de VOB-leden online gestemd over het door de cao-partijen bereikte onderhandelingsresultaat over de cao 2024-2026. Een zeer grote meerderheid van de leden (circa 94%) heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat.

Onder andere deze organisaties kiezen voor veilig en eenvoudig stemmen via OnlineStemtool :
VAB HEMAJOVDSODMVOBAEJMKNRBImperial LogisticsHV Leidsche RijnNBBUTelindusVSOAOrcaWikimedia NederlandNederland Distributie LandZetacomOvalNVOFysiogroep HaaglandenHome InsteadKNVROHolland SolarISFRVC Medical ITTri MovereUSV HerculesVCOHWVV BoniWinter Guard The Pride Huizen WSV Noord Zuid NieuwkoopEben HaezerschoolHCBDEcoburenCaecilia