Open / sluit het menu
Online Stemtool

Digitaal stemmen coöperaties

Heb je een coöperatie waarbij er gestemd moet worden? Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse AV of voor een statutenwijziging. Middels onze tool kun je via een veilige en gebruiksvriendelijke manier digitaal stemmen. 

Ecopower.be heeft bijvoorbeeld voor OnlineStemtool gekozen om de stemprocedure van de Algemene Vergadering hybride te laten plaatsvinden. Ecopower.be verenigt meer dan 67.000 burgers die samen groene, Belgische energie produceren. Eerlijke energie voor een gezond klimaat. Samen bespaarden ze in 2022 bijna 61.000 ton CO2! Alle coöperanten zijn samen eigenaar van alle Ecopower-installaties en alle 67.000 coöperanten zijn dus ook stemgerechtigd. Via het platform van OnlineStemtool konden alle coöperanten eenvoudig online hun stem uitbrengen voor aanvang én tijdens de Algemene Vergadering.

Over OnlineStemtool.be : Digitaal stemmen zonder abonnement

Meer en meer organisaties houden hun AV als hybride vergadering. Stemgerechtigden hebben daarbij de mogelijkheid om naar de locatie van de vergadering toe te komen. Echter, ze kunnen de vergadering ook digitaal volgen en online hun stem uitbrengen. We zien dat de totale opkomst daarmee vaak verhoogd wordt. Veel van onze opdrachtgevers zien het als een goede ontwikkeling als meer mensen bij besluitvorming betrokken zijn.

Uiteraard kun je de mensen die aan een “fysieke vergadering” deelnemen ook online laten stemmen. Bij OnlineStemtool is het mogelijk om de vragen één voor één in stemming te brengen tijdens de vergadering. Op die manier komen de resultaten van zowel de deelnemers die bij de vergadering aanwezig zijn, als van degenen die vanaf hun eigen locatie de vergadering volgen en stemmen, bij elkaar in 1 overzicht. Realtime!

Naast de bovenstaande mogelijkheid is het bij OnlineStemtool ook mogelijk om de stemperiode voor aanvang van de vergadering online open te zetten. Op deze manier kan uw organisatie alle leden de mogelijkheid bieden om al voor aanvang van de vergadering anoniem en online hun stem uit te laten brengen. De stemresultaten zijn ondertussen voor de organisatie realtime inzichtelijk in het dashboard van het klantaccount. Met OnlineStemtool kunnen de stemresultaten direct na het sluiten van de vergadering worden gepresenteerd.

OnlineStemtool is de ideale tool voor kleine én grote Verenigingen, Coöperaties, Algemene Vergaderingen, Ledenraden, VVE's, Ondernemingsraden, Politieke Partijen, Medezeggenschapsraden en Burgerparticipaties.

Bekijk de gratis demo via de homepage of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onder andere deze organisaties kiezen voor veilig en eenvoudig stemmen via OnlineStemtool :
VAB HEMAJOVDSODMVOBAEJMKNRBImperial LogisticsHV Leidsche RijnNBBUTelindusVSOAOrcaWikimedia NederlandNederland Distributie LandZetacomOvalNVOFysiogroep HaaglandenHome InsteadKNVROHolland SolarISFRVC Medical ITTri MovereUSV HerculesVCOHWVV BoniWinter Guard The Pride Huizen WSV Noord Zuid NieuwkoopEben HaezerschoolHCBDEcoburenCaecilia