Open / sluit het menu
Online Stemtool

CO2 compensatie bij Digitaal Stemmen

1 van de 1e afnemers van OnlineStemtool was een collectief rondom zonnepanelen. Bij Onlinestemtool wordt veel thuis gewerkt, we reizen veel met de trein, ons team-uitje deze zomer was suppen in de prachtige natuur bij Loosdrecht. En door dat er online gestemd wordt hoeven mensen minder te reizen naar vergaderlocaties. Maar desondanks laten ook wij toch nog wel een "CO2-footprint" achter, met name bij de inzet van servers om de digitale stemrondes mogelijk te maken. Onze hosting verloopt via Amazon Web Services, zij hebben wel het streven om in 2025 op 100% hernieuwbare energie te draaien. 5 jaar eerder dan oorspronkelijk gepland maar zo ver is het dus nog niet. Echter, we vinden we het belangrijk om bij te dragen aan CO2-compensatie en zijn daarom een partnership aangegaan met Trees for All. Samen planten we bomen, voor een groene en gezonde wereld. Op naar CO2-neutrale digitale stemrondes. Trees for All plant wereldwijd nieuwe bossen, herstelt gedegradeerde bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Aan de andere kant van de wereld, maar ook gewoon dicht bij huis. 

En het collectief rondom energie opwekken via zonnepanelen? Ze wekken nog steeds zelf energie op en maken voor de onderlinge besluitvorming nog steeds gebruik van OnlineStemtool. Een mooie duurzame samenwerking! 

 

Onder andere deze organisaties kiezen voor veilig en eenvoudig stemmen via OnlineStemtool :
VAB HEMAJOVDSODMVOBAEJMKNRBImperial LogisticsHV Leidsche RijnNBBUTelindusVSOAOrcaWikimedia NederlandNederland Distributie LandZetacomOvalNVOFysiogroep HaaglandenHome InsteadKNVROHolland SolarISFRVC Medical ITTri MovereUSV HerculesVCOHWVV BoniWinter Guard The Pride Huizen WSV Noord Zuid NieuwkoopEben HaezerschoolHCBDEcoburenCaecilia